FűnyírókTraktorokSzivattyúkFűkaszákGenerátorokKapálógépekKéziszerszámokHómarókMotorokSzállítóeszközökHonda motoros gépek Honda Marine
Elérhetőségeink

Címünk

Budapest, XI.
1116 Bazsalikom u. 27.
Megtekintés a térképen »

 

Nyitva tartás

Hétfő - Csütörtök
8.00 - 15.00

Péntek
8.00 - 13.00

 

Elérhetőségeink

Telefon:
06-1-424-53-95

Mobil telefon:
06-309-404-857

Telefon & Fax:
06-1-227-55-47

E-mail:
info@transaggregat.hu

szerviz@hondakisgepszerviz.hu

HÍREK

Az a szép zöld gyep

2014.09.06.

A szép zöld gyep titkát talán csak a britek ismerhetik igazán, de azért nekünk is van néhány tippünk.

 

A gyep telepítésének ideális időpontja szeptember, mivel ekkor a nappali hőmérséklet már nem túl magas, az éjszakai hőmérséklet elég alacsony a megfelelő harmat keletkezéséhez, és a csapadék mennyisége is ilyenkor megfelelő.

 

 

Az első és legfontosabb feladat a talaj előkészítése. Felásás, gyomok, kövek, fadarabok és egyéb, oda nem illő dolgok eltávolítása. Ehhez használhatunk hagyományos kézi szerszámokat, de a Honda kapálógépe nagyban megkönnyíti munkánkat.

 

Most különleges akciós ajánlatunkkal kaphat hozzá egy szegélynyírót is!

A talaj megtisztítása után következik a talaj szerkezetének és tápanyagtartalmának javítása. A kötött, agyagos talajhoz homokot, a túl laza, homokos talajhoz agyagos, vagy kerti földet keverjünk, és jól forgassuk át. Bármilyen típusú talajhoz szükséges szárított marhatrágya adagolása, mellyel elég könnyű dolgozni, szagtalan, porhanyós, könnyű kiszórni, és a talajba beforgatni.

Ezután egyengessük el a talajt gereblyével, vagy a kapálógép megfelelő tartozékával, hogy ne maradjanak egyenetlenségek, buckák benne.

Ezután kerülhet sor a fűmag kiszórására. Igyekezzünk egyenletesen kiszórni, ne legyenek sűrűbben, ritkábban beszórt részek.

Ezután gereblye segítségével lazán és sekélyen forgassuk be a fűmagot a talajba, majd ezután tömörítsük, hengerrel, fadeszkával, vagy akár lapáttal.

Ha végeztünk, finom vízpermettel alaposan locsoljuk be. Ügyeljünk arra, hogy a vízsugárral ne üssük ki a magokat.

A legideálisabb, ha a gyeptelepítési munkák után egy tartós csendes eső jön. Ha tudjuk így időzíteni munkálatainkat, azzal máris hozzájárultunk ahhoz, hogy szép zöld gyepünk legyen.

Ezután pedig locsolni, locsolni, locsolni… Ha szerencsénk van, akkor ezt az égi öntözőrendszer megoldja.

Az első nyírásra nagyjából 4 hét múlva kerülhet sor. Nagyon fontos, hogy éles pengével álljunk neki, mert ellenkező esetben a még gyenge gyökerű fűszálakat csak kitépi a fűnyíró, ahelyett, hogy levágná.


 


REFERENCIÁK

Mintegy 30 évnyi szerviztapasztalattal a háttérben biztosan állíthatjuk, hogy cégünk a legmegbízhatóbb HONDA gépek avatott szakértője. Nem véletlen, hogy a HONDA minket választott központi márkaszervizének.

Nagy örömünkre szolgál, hogy elégedett ügyfeleink rendszeresen visszatérnek hozzánk, és így mi végezhetjük el a szükséges karbantartási munkálatokat.

Főbb partnereink:

Swietelsky Magyarország Kft

SADE Magyarország Kft

BMTI   Kft

Fővárosi Gárművek Zrt

Főtáv Zrt

Heves Megyei Vízmű Zrt

MÁV FKG KFT

Budapest Főváros Kormányhivatala

Budavári Önkormányzat

Salgótarjáni Távhőszolgáltató Kft

DRV ZRT

FER Tűzoltóság Kft

Főkert Zrt

Fővárosi Csatornázási Művek Zrt

Hídépítő Speciál Kft

Holland Királyság Nagykövetsége

KFKI üzemeltető Kft

Kőbányai Önkormányzat

Lufthansa Technik Budapest Kft

Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt

Soltút Kft

Vakond Via Kft

Távközléstechnika Zrt