FűnyírókTraktorokSzivattyúkFűkaszákGenerátorokKapálógépekKéziszerszámokHómarókMotorokSzállítóeszközökHonda motoros gépek Honda Marine

Betonvibrátorok

A betonvibrátorok a friss beton tömörítését szolgálják. A betont bedolgozáskor tömöríteni kell annak érdekében, hogy az üregek és a légzárványok eltűnjenek. A beton tömörödik és szilárdsága növekszik a vibrálás következtében.

A vibrátor lehet mechanikus meghajtású, ebben az esetben a nagyfordulatszámú, meghajtómotor spiráltengelyen keresztül hajtja meg a vibrátoregységet. Az elterjedtebb a nagyfrekvenciás vibrátor. Ebben az eseten a vibrátorfejbe nagyfrekvenciájú (200Hz) motor van beépítve. Ezt a nagyfrekvenciás feszültséget külső frekvenciaátalakító állítja elő.

RABBIT betonvibrátor

RABBIT betonvibrátor

A RABBIT spirálos meghajtású vibrátor vállra akasztható meghajtómotorból és hajlékony spiráltengellyel meghajtott fejből áll. Ezt a vibrátor kisebb mennyiségű beton bedolgozásához javasoljuk. Alkalmas, talpazatok, kisebb pillérek, alapok, lépcsők, támfalak, betonozási munkáihoz.

Ugyancsak használható kiegészítő berendezésként nagyobb betonozási munkáknál. Jellemzőjük az egyszerű kezelhetőség, csekély karbantartási igény, megbízható működés.

A vibrátorfejek 25, 38, 48 mm átmérőjűek, a meghajtótengely hossza 1-5 méter. A meghajtó egység kettős szigetelésű.

Tovább »
Nagyfrekvenciás betonvibrátorok és frekvenciaátalakítók

Nagyfrekvenciás betonvibrátorok és frekvenciaátalakítók

A nagyfrekvenciás betonvibrátorok minden betonbedolgozási munkánál hatékonyan alkalmazhatóak. A vibrátorok 42V-200Hz feszültséggel működnek, ami egy- vagy háromfázisú frekvenciaátalakítóval állítható elő. A 12000/perc rezgésszám a beton gyors és gazdaságos tömörítését teszi lehetővé kis amplitúdójú rezgéshullámok gerjesztésével.

A vibrátorokat 5 méteres tömlővel és 10 méteres kábellel szállítjuk, de igény esetén más méretűek is rendelkezésre állnak. A gépek az olasz Societa Tecno és BAMO cégek vibrátorai. Mindkét gyártmányt hosszú élettartam és kedvező ár jellemzi.

Tovább »